Locale Altele
Joi, 24 Octombrie 2024
Joi, 24 Oct 2024
LocaleEvenimentAdministratieSocialCulturalPoliticEconomicInfracţionalitateEducaţieReligieSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook


InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Mama, copilul, câinele şi pisica – intoxicaţi cu soluţie deparazitară
Maria Muller  - Joi, 30 August 2012

Pisica a murit, cainele a lesinat, iar o mamica si baiatul ei au ajuns la spital intoxicati cu vaporii unei solutii antiparazitare. S-a intamplat la Medieşu Aurit, in curtea unei familii care nu a tinut cont de recomandarile pentru aplicarea solutiei respective.

Acum toti cei afectati, mai putin pisica, urmeaza tratament spitalicesc si, daca nu apar complicatii la cele doua persoane, in curand vor fi lasate sa plece din spital.

 

Cu o solutie indicata de un medic veterinar, femeia si baiatul de 15 ani au incercat să deparaziteze câinele şi pisica, dar se pare că nu au respecat indicatiile de diluare ale solutiei si astfel dupa ce au stropit pisica tinuta de copil si mai apoi cainele, in 5 minute a aparut prima victima. Pisica a murit, iar cainele s-a latit cat trotuarul din curte, fara sa mai reactioneze in vreun fel.

 

Mai apoi, baiatul de 15 ani a avut stari de rau si senzatii de voma. Pana sa se dezmeticeasca femeia, au apucat-o si pe ea  stari de voma si  lesin, astfel ca imediat au chemat ambulanta.

 

Potrivit purtatorului de cuvant al Spitalului Judetean de Urgenta Satu Mare, Constantin Demian, cele doua persoane au ajuns la spital intoxicate cu vaporii unei substante organoleptice, utilizata la deparazitarea animalelor de pe langa casa. Starea lor este satisfacatoare si daca evolutia e pozitiva, in curand vor pleca acasa. 

 

Medicii veterinari sunt de parare ca nerespectarea indicatiilor producatorilor substantelor de acest gen pot genera pericole atat asupra animalelor, cat si a proprietarilor ori stapanilor de animale.

 

Cea mai grava forma de neresepctare a modalitatilor de folosire duce la moartea instantanee a animalului si intoxicatia persoanei, a declara medical veterinar Iuliu Kato, de la Directia Sanitar-Veterinara Satu Mare.

1825 vizite
Distribuie pe